Как Никол Денис изгради 6 цифров Млм бизнес след като напусна корпоративния свят

 Здравейте, нека започнем оттук. Разкажете ми за себе си и как взехте решението да започнете бизнес с мрежов маркетинг.

Моята основа е корпоративният свят. До 25- годишна възраст аз бях не само най- младата жена, а и изобщо най- младият човек в средният мениджмънт на организация от 5000 човека. И това беше в строго доминирана от мъже индустрия!

Усетих, че прекарвам все повече време в срещи, управлявайки персонала, отколкото да работя по проекти, затова на 27 години реших да отворя собствена консултантска фирма. Следващите 12 години прекарах ръководейки я, работейки над проекти за стотици милиона долара. Докато финансовото възнаграждение беше невероятно и бях толкова благодарна за всички възможности, аз мечтаех за още по- голяма гъвкавост в начина си на живот.

Всички това постигнах на фона на продължителни здравословни проблеми с хроничната умора, които никога не изчезваха и изискваха постоянно лечение чрез естествени терапии.

През Септември 2011 ми представиха продукт, който разреши моите здравни проблеми и ми предостави енергия, която никога до сега не бях изпитвала. В този момент продуктът не беше достъпен в моята родина Австралия. Така, продължих да го използвам и не търсих нищо по- нататък.

През 2014 Ръководството на компанията се свърза с мен и съпруга ми, за да ни уведомят, че започват работа в Австралия и ни попитаха дали искаме да бъдем включени. В този момент ние търсихме промяна в живота си, която ще се впише в плановете ни, когато решим да създадем семейство… предложението изглеждаше точно такова.

Ние се втурнахме и работихме здраво, съчетавайки моята и тази на мъжа ми, работа на пълно работно време. За 14 месеца достигнахме ранг „Диамант“, което ни позволи да напуснем кариерите си и да се фокусираме постепенно върху нашия мрежов маркетинг бизнес.

Според вас кои са най- големите грешки, които мрежовият маркетинг може да допусне?

Да не се учи от останалите! Трябва да се обърне внимание на успеха на другите и да се направи това, което правят те. Може да се научи толкова от лидерите в собствената компания, колкото и от тези в други индустрии. Трябва да се ходи на всяко възможно обучение, с готовност винаги да се научи нещо ново.

Нещото, в което трябва да се уверите е успехът на обучаващия и дали нещата, които споделя са били успешни в действителност.

Кои са най- големите грешки, които Вие сте допускали в своята кариера?

Бих казала, че от самото начало не създадохме системи за левъридж и удвояване. В момента го правим. Това ще ни доведе от 6та на 7-ма цифра.

Кога е правилният момент някой да напусне корпоративната си работа и да се фокусира на 100% над мрежовия си бизнес?

Според мен това е индивидуален избор и се нуждае от внимателно обмисляне. Човек трябва да си прецени обстоятелствата, финансовите си задължения и сметки. При наличие на ипотека и отговорност към семейството, е добре да се изчака бизнесът да стане стабилен, преди да се напусне работа. Също така е добре да се запомни, че може да има известни колебания в доходите от мрежовия маркетинг, докато се разрасне и стабилизира.

Как предпочитате да работите- онлайн, офлайн или и двете? И защо?

Изградихме своя мрежов бизнес офлайн. Доста старомодни малки събития по домовете на хората. Това ни отведе до 6 цифров доход.

Можете ли да ни кажете някои трикове на управление на екипа по мрежов маркетинг?

Когато екипът се разраства, трябва да се изготвят системи, които могат да бъдат да бъдат „мултиплицирани“, така че да не се налага да се обясняват едни и същи неща отново и отново на новите хора. Времето трябва да бъде фокусирано върху важните неща. На хората трябва да им се поставят нови задачи и да се инвестира време в менторство, когато отсрещната страна покаже желание да положи усилия.

Кой беше най- лошият ви предприемачески момент?

Смятам, че всички моменти- добри и лоши са възможности за израстване и учение. Никой не е перфектен и всички допускаме грешки… можем да се учим от тях и да се стараем да сме по- добри следващия път.

Кой е Вашият личен личен навик, който допринася за успеха Ви?

Всяка вече, преди да приключи работният ми ден си пиша списък със задачи, които трябва да изпълня на следващия. След това приоритизирам 3те най- важни неща, така че да знам върху какво трябва да се съсредоточа повече. Също така си поставям 6 месечни цели в 6 сфери- бизнес, финанси, фитнес, семейство, забавление и баланс (личностно развитие).

Кой беше най- вдъхновяващият момент във вашия бизнес?

Докато бях бременна и не можех да работя много (не се чувствах добре през по- голямата част от бременността си) и все пак ми плащаха всяка седмица. Това ми позволи да имам време за почивка (и да гледам прекалено много нетфликси) и да не се тревожа изобщо за финансите си.

Коя е най- силната Ви черта?

Да съм организирана и структурирана.

А най- голямата Ви слабост?

Да съм прекалено припряна и понякога да поемам твърде много проекти наведнъж.

Какъв инструмент използвате, който прави бизнеса прост и дублиращ се?

Обичам да използвам Zoom за онлайн срещи.

Кои книги бихте препоръчали на нашите читатели?

Харесвам Силата на намерението от д-р Уейн Дайър. Също така, ако искате да се вдъхновите от използването на силата на декларирането, погледнете Манифестът Матис от д-р Мишел Нилсен.

Кои са вашите контакти?

www.gojustinandnicole.com

SKYPE: Nicole.dennis

Instagram: nicoledennis

Facebook: https://www.facebook.com/gojustinandnicole/

https://www.facebook.com/nicoledennis76

Email: gojustinandnicole@gmail.com

Leave a Reply