Как да кажеш че се занимаваш с мрежов маркетинг?

Ти какво отговаряш, когато те попитат с какво се занимаваш? Бих искал да знам твоя отговор, така че можеш да го запишеш отдолу като коментар, но го направи преди да прочетеш тази статия.

Защо е толкова важен отговора на този въпрос?  Когато се запознаваш с нови хора един от първите въпроси обикновено е:

С какво се занимаваш? Какво работиш? Този въпрос трябва и ти да го задаваш. Чрез него разбираш повече за това какви са нуждите на човека пред теб.

Отговаряйки правилно на въпроса  ти можеш по най-подходящ начин да представиш себе и своя продукт и така рагровора да тръгне в правилната посока. Но по голямата част от хората които се занимават с мрежов маркетинг  не знаят как точно да отговорят на този въпрос.

Най често отговора е: “сложно е за обяснение, няма да ме разбереш” и т.н., а причината за това е , че няма конкретен термин, който да е познат на хората, както например е терминът адвокат.

Внимавай с термина мрежов маркетинг

Каква стойност има в това да кажеш ами аз съм мрежовик или занимавам се с мрежов маркетинг,  ако човекът пред теб не е чувал нищо за него и ако този човек  не обича да задава много въпроси разговорът ще приключи доста бързо.

Някои мрежовици правят грешката да кажат твърде малко,  други пък обясняват твърде много и така губят интереса на събеседника си- например започнах когато бях малък и т.н… Трети правят грешката да казват неща които звучат прекалено грандиозно (помагам на хиляди души да станат богати) ,а в същото време карат кола за 1000 лв. Има и такива, които казват  неща, които са заучили на изуст и звучат фалшиво.

Твоят отговор не трябва да бъде само една дума , нито пък да е името на фирмата в която работиш, но най вече не бива да използваш термина дистрибутор защото човека пред теб веднага ще помисли, че искаш да му продаваш нещо,а това не интригува никой.

Единственият начин, по които ти можеш да заинтригуваш някой е откривайки някаква облага за самия него, или решение на проблем.

Терминът мрежов маркетинг не би заитригувал повечето хора, но ако кажеш печелене на пари или как да си във форма може би ще успееш. Трябва накратко с 2 -3 думи да опишеш на някой какви облаги би имал ако реши да се запознае с твоя бизнес.

Когато говориш с някой за първи път в никакъв случай не бива да се опитваш да го вкарваш в троята мрежа. Най -важно е първо да го опознаеш, а той трябва да разбере, че ти си компетентен в своята област.

Независимо какво продаваш ако ти не можеш добре да обясниш предимствата на своя продукт, няма как да го продадеш. На първо място трябва да кажеш 2-3 причини защо хората купуват твоите продукти, в смисъл че отговорът ти винаги трябва да е за предимствата и облагите в твоя бизнес.

Да кажеш например… “Mоята работа е да помагам на хората да бъдат във форма”.

По този начин ти веднага изтъкваш едно предмиство и заинтригуваш тези, които искат да бъдат във форма.

Ако кажеш… “Искам да помагам на хората които искат да имат повече клиенти”, а човекът пред теб е малък предприемач например, той ще бъде доста заинтересован.

Трябва да ти е ясно кои са твоите потенциални клиенти-партнъори и защо? На какви хора помагат твоите продукти?  След това трябва да разбереш как се чувстват хората, на които вече си помогнал и дали са удовлетворени.

Това е важно, защото ако можеш да казваш, че твоите киенти са доволни, ще можеш да заинтригуваш и нови. Трябва да можеш да назовеш името на човек, на когото си помогнал и е останал доволен. Ако вмъкнеш към своя отговор думи като: ползи, предимства , решения, ти веднага влизаш в ролята на човек, които иска и може да помогне.

Добър отговор е: “Имам много хубава работа (показва ентусиазъм), помагам на семейства да си създадат допълнителен доход и съм удовлетворен от това, защото наскоро помогнах на приятел да спечели 600лв, от които той имаше голяма нужда” – ти самия не би ли бил заинтересован с какво се занимава този човек и как така е помогнал на приятеля си?

4 Comments

  1. Mr WordPress Febbraio 16, 2015
  2. Красимир Ottobre 17, 2017
    • Петър Вълчев Ottobre 17, 2017
  3. Диана Febbraio 6, 2018

Leave a Reply